Yhdistys

Yleishyödylliset yhdistykset ovat lähellä sydäntämme ja meillä on pitkä kokemus yhdistysasioiden hoidosta. Hallitsemme yhdistysverotuksen ja osaamme selvittää, onko yhdistys kokonaan yleishyödyllinen vai pitääkö sen maksaa veroa jostain osasta toimintaansa. Osaamme myös erilaisten sekalaisten palkkioiden käsittelyn, joita yhdistyksissä maksetaan, ja neuvomme tekemään ne oikein. Tarjoamme mielellämme yhdistyksille myös palkanlaskentapalveluamme. Neuvomme tarpeen mukaan yhdistyksen hallinnossa ja esim. kirjanpidon raporttien lukemisessa. Meiltä voi myös ostaa yhdistystoimintaan liittyviä koulutuksia.

Teemme yhdistyksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen kirjanpitolain mukaisesti sekä tarvittaessa arvonlisä- ja tuloveroilmoitukset. Yhteistyössä asiakkaan kanssa seuraamme kirjanpidossa myös avustusten käyttöä ja tarvittaessa erilaisia projekteja ja toiminnanaloja. Tilikartta ja kustannuspaikat muokataan erikseen jokaisen yhdistysasiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Kirjanpidosta asiakas saa tarvittavat raportit mm. avustusten selvityksiin.

Fennoa-ohjelmistomme mahdollistaa joustavan käyttöoikeuksien ja vastuiden jakamisen. Koska käyttäjätunnukset ovat maksuttomia, voi koko hallituksella olla esim. katseluoikeus kirjanpitoon. Myös laskujen hyväksyntäkierrot on mahdollista toteuttaa halutulla tavalla. Fennoassa on tietoturvallinen asiakirja-arkisto sähköisine allekirjoitusmahdollisuuksineen. Yhdistys voi hyötyä myös Fennoan budjetointi- ja budjettiseurantamahdollisuuksista. Jäsenluettelo voi olla asiakasrekisterin osana ja jäsenmaksujen laskutus ja seuranta on helppo toteuttaa ohjelmalla. Taloudenhoitajan työtä helpottavat suoraan Fennoaan saapuvat verkkolaskut ja sähköinen yhteys pankin ja Fennoan välillä.

Toiminnantarkastukset

Teemme yhdistyksille myös toiminnantarkastuksia. Jos yhdistys tarvitsee tilintarkastuksen, sen tekemiseen tarvitaan HT-tilintarkastaja, muussa tapauksessa kelpaa toiminnantarkastus. Emme tee toiminnantarkastuksia sellaisille yhdistyksille, joiden kirjanpidon teemme.

Toiminnantarkastuksessa tarkastetaan yhdistyksen toiminta päättyneeltä tilikaudelta. Toiminta tarkastetaan sekä hallinnon että talouden osalta. Hallinnosta tarkastellaan päätöksenteon ja toiminnan lain ja sääntöjen mukaisuutta, talouden osalta tarkastetaan tilinpäätöksen ja kirjanpidon laatimisperiaatteiden oikeellisuus.

Keväisin tilinpäätösaikaan, jolloin suurin osa yhdistyksistä tarvitsee toiminnantarkastusta, olemme tavallisesti hyvin kiireisiä, joten uusia toiminnantarkastusasiakkaita pystymme ottamaan vain silloin tällöin.