Palvelut

Palveluihimme kuuluvat kirjanpito tilinpäätöksineen ja veroilmoituksineen, palkanlaskentapalvelut, viranomaisilmoitukset, erittelyt apurahatilityksiä varten ja neuvonta kaikissa näissä asioissa.

Erikoisosaamisalueemme on henkilöverotettavien ammattitaiteilijoiden kirjanpito ja verotus eli veroilmoituksen entiseen lomakkeeseen 15 liittyvät asiat (nykyisin lomakkeet 10 ja 11). Meillä on myös pitkä historia vapaaehtoistyöstä yhdistyksissä, joten osaamisemme yhdistyskirjanpidossa perustuu lakien ja säännösten tuntemisen lisäksi omaan kokemukseen käytännön yhdistystoiminnasta.

Neuvomme ja autamme myös hallinnollisissa asioissa ja meiltä voi tilata koulutusta esimerkiksi yhdistystoimintaan, taiteilijaverotukseen ja -kirjanpitoon, talousraporttien lukemiseen tai työosuuskunnan velvollisuuksiin liittyen. Koulutus suunnitellaan asiakkaan tarpeiden ja oman asiantuntemuksemme mukaiseksi.

Palvelemme yritystoiminnan muutostilanteissa – autamme perustamaan, laajentamaan tai lopettamaan yritystoiminnan. Tarvittaessa autamme aloittavan yrityksen liikkeelle perustamisilmoituksista YELin ottamiseen.

Olemme koulutettuja toiminnantarkastajia, joten meiltä voi tiedustella myös toiminnantarkastusta yhdistyksille. Useimmat näistä tosin ovat keväisin tilitoimiston pahimpaan ruuhka-aikaan, joten kovin montaa toimeksiantoa emme ehkä pysty ottamaan vastaan. Aina kannattaa silti kysyä, jos yhdistyksellenne tarvitaan osaavaa toiminnantarkastusta!

Myös yksittäisiin neuvontatarpeisiin vastaamme mielellämme aikataulujen salliessa.

Emme tee tilinpäätöksiä tai veroilmoituksia muiden (asiakkaan itsensä tai toisen tilitoimiston) tekemän kirjanpidon pohjalta muuten kuin aivan erityistapauksissa.

Käytössämme on sähköinen taloushallinto-ohjelmisto Fennoa. Tiedostojen siirtoon käytämme mielellään esimerkiksi Magic ShareFile -palvelua, eTaskua ja muita riittävän tietoturvallisia pilvipalveluita. Otamme toki vastaan myös paperitositteita.